Artiklar

LF gör lurig avgiftssänkning

Genom att starta nya billigare B-klasser och bara flytta vissa kunder dit har Länsförsäkringar lanserat ett nytt lurigt sätt att sänka fondavgifter. Framöver blir det mer avgörande att kolla vilken andelsklass pengarna hamnar i, ungefär som att välja rätt mobilabonnemang.

Tydlig effekt av Brexit

Trots att Storbritannien röstat för att lämna EU så har Europafonderna stigit 4 procent de senaste tre månaderna. Fast återhämtningen på kort sikt döljer att Storbritannien är förlorare och att aktiefonder som placerar i Europa har backat de senaste tre åren räknat i dollar.

Lång väg kvar till höjda löner

Japan har fått en ny partiledare för oppositionen, dessutom en karismatisk kvinna och TV-kändis. Men drastiska reformer behövs, IMF föreslår att regeringen ska tvinga företagen att höja lönerna. Tyvärr verkar vägen dit fortfarande lång.

Få fördelar med ETF

Utomlands har sparandet i börshandlade fonder ökat brant, men här i Sverige verkar intresset fortsatt svagt. Fördelen med ETF är främst tillgången till många flera typer av billiga indexfonder.

IT-fonder ger onödigt hög risk

Swedbank Robur Ny Teknik är vinnare bland aktiefonder de senaste fem åren, men kategorin ger högt risktagande oavsett om du väljer en global IT-fond eller en ETF.

Hitta fler artiklar i arkivet

Morningstars nyhetsbrev

Om du prenumererar på Morningstars nyhetsbrev får du varje vecka ett e-postbrev där vi berättar om de nyhetsartiklar vi tycker är mest intressanta på Morningstar just nu. Vi håller dig också informerad om nya funktioner som tillkommer på Morningstar. För att kunna prenumerera på nyhetsbrevet måste du registrera dig som medlem hos Morningstar. Som medlem får du utan kostnad tillgång till Morningstars tjänster. Du kan avregistrera dig som medlem när du vill.

Kostnadsfritt medlemskap

Morningstars redaktionella policy

Morningstar är en oberoende aktör som står på den enskilde fondinvesterarens sida. Vi ska hjälpa våra läsare fatta bättre beslut när det gäller fonder och fondinvesteringar. Det redaktionella materialet ska därför vara pedagogiskt, sakligt och väl underbyggt, men ändå underhållande.

Morningstar ska hålla en hög integritet gentemot fondbolag och andra partsintressen. vi ska skriva enkelt, men inte förenklat. Naturligtvis ska vi rapportera om vad som händer på fondmarknaden, men även svara på frågorna hur och varför.