Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7106 resultat på 711 sidor.

Nyheter från Morningstar, vecka 21

Skilj på dåliga råd och dyra råd

Strängare regler för provisioner och rådgivning kommer, regeringen ger Finansinspektionen mer makt att stoppa dåliga råd. Men orimligt dyr rådgivning är ett minst lika stort problem, som verkar bortgl..

Negativa trender i Östeuropa

Få verkar idag tro att medlemskap i EU och tillväxt med lånade pengar ska ge snabba vinster i Östeuropa. Hittills i år är Rysslandsfonder vinnare, men de positiva trenderna har brutits och osäkerheten..

Nu skärps reglerna för finansrådgivare

I framtiden när en banktjänsteman eller annan finansiell rådgivare ger rådgivning om placeringar så ska det inte finnas några tvivel om att vi får de råd som är bäst för vår privatekonomi, skriver fin..

Tre nya i styrelsen i Fondbolagens Förening

Carl Cederschiöld från Handelsbanken Fonder, Magnus Lekander från East Capital och Gunilla Nyström från AMF Fonder är nyvalda till styrelsen i Fondbolagens Förening. Peter Branner från SEB fortsätter ..

Fondbranschen enas om redovisning av koldioxid

Fondbolagens förening rekommenderar sina medlemsbolag att använda är ett mått som visar fondens koldioxidintensitet, där ett lågt tal innebär att fonden i större utsträckning har investerat i bolag me..

Nyheter från Morningstar, vecka 20

Fler döda fonder hos dyra fondbolag

Aktiv förvaltning kan löna sig visar AMF, Didner & Gerge och Lannebo. Men andelen framgång hos de dyra fonderna minskar när hänsyn tas till att Catella, Coeli, Nordea, Skandia och Swedbank Robur har d..

Fortsatt baksmälla för Asienfonder

Överdrivna förhoppningar under 2014 och början av 2015 om styrkan i kinesisk ekonomi ligger bakom årets nedvärdering av Kinafonder. Istället är några mindre aktiebörser vinnare i Asien.

Svenska fondsparare väljer lägre avgifter

Trenden med att svenska sparare väljer fonder med lägre avgifter fortsätter, visar den nionde upplagan av AMFs undersökning av avgiftsutvecklingen på den svenska fondmarknaden. Den genomsnittliga årli..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7106 resultat på 711 sidor.