Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7131 resultat på 714 sidor.

Brexit ger positiv nystart för EU

I ett perspektiv på ett år gav Brexit en oväntat liten ändring av aktiefondernas värde. Fokus verkar ha flyttats till nya möjligheter, att den politiska krisen ger positiva förändringar som är värda m..

Äntligen ISK för fondbolag

Fondbolag ska ges möjlighet att själva kunna erbjuda sina sparare investeringssparkonto, ISK, föreslår fondutredningen (SOU 2016:45) som överlämnade sina förslag till regeringen i dag. ISK infördes i ..

Fem förslag från fondutredningen som förbättrar konkurrensen

Fondbolagens Förening är mycket positiv till de konkreta förslag på förbättringar som nu föreslås av den statliga fondutredningen under ledning av Ann-Christine Lindeblad, som idag lämnat slutbetänkan..

En hållbar, transparent och konkurrenskraftig fondmarknad

Den statliga fondutredningen föreslår nya och skärpta informationskrav, en ny lag som tillåter SICAV-fonder även i Sverige, samt flera konkurrensfrämjande åtgärder. "En hållbar, transparent och konkur..

Många omedvetna vid flytt av tjänstepension

Många som flyttat förvaltningen av sin tjänstepension har gjort det till en sparform som inte stämmer överens med den risknivå de föredrar, enligt en undersökning som AMF gjort bland 1230 före detta k..

Brexit sänkte aktiefonderna 4 procent

Sverigefonderna blev förlorare när de svenska fondbolagen 27 juni rapporterade de första andelskurserna efter Brexit. Vid dramatiska händelser av denna typ syns nackdelen med långsam rapportering av f..

Nyheter från Morningstar, vecka 25

Tre böcker som gör dig klokare

Nu är det sommar och tid att hinna läsa böcker. Du som är intresserad av ekonomi och att försöka spå framtiden får här tre tips på böcker som ger större djup och ökad förståelse.

27% av aktiefonderna på plus

Första halvåret ser ut att sluta med en genomsnittlig avkastning hos aktiefonderna nära noll, men avgörande blir troligen dagens Brexit-omröstning som på grund av det svenska midsommarfirandet inte ko..

USA-valet sänker läkemedelsfonder

Bioteknikfonderna har i år rasat 24 procent och även läkemedelsfonderna är bland årets förlorare. En trolig förklaring är valet av ny president och kongress i USA, som skapar osäkerhet om branschen ko..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7131 resultat på 714 sidor.