Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7150 resultat på 715 sidor.

Sparandet via ISK minskar kraftigt

Nysparandet via skattegynnat investeringssparkonto (ISK) har minskat kraftigt under första halvåret 2016. Bara 6,6 miljarder kronor netto nya pengar har investerat, jämfört med 40,6 miljarder under sa..

Nyheter från Morningstar, vecka 33

Nu säkrar jag en del av PPM-vinsterna

Aktiefonderna steg kraftigt under juli och högriskfonderna har i snitt stigit 13 procent de senaste tre månaderna. Därför sänker risken genom att byta från AP7 Aktiefond till en blandfond i mitt PPM-s..

Brant återhämtning på Sao Paulo-börsen

En återhämtning av realen med 21 procent ligger bakom nästan hälften av Brasilienfondernas uppgång i år, men den politiska krisen är inte löst. Bättre förhållanden i Mexiko har gjort börsen där både m..

Fallande fondavgifter i Europa visar ny jämförelse

Sverige är bland de länder där fondspararna i störst utsträckning drar nytta av skalfördelarna som gör att fonder med stor förmögenhet kan ha lägre avgifter, visar en ny undersökning gjord av Mornings..

Spararna vände tillbaka till aktiefonder i juli

Efter en orolig inledning på sommaren med nettouttag vände spararna tillbaka till aktiefonder i juli månad, visar månadsstatistiken som rapporteras till Fondbolagens Förening. Totalt nettosparades 7,1..

PPM-pengar fastlåsta i fonder

Drygt 22 000 sparare i PPM har fått sina pengar fastlåsta på grund av en tvist mellan Pensionsmyndigheten och fondbolaget Falcon Funds, skriver DN. I juni sade pensionsmyndigheten upp avtalet med Falc..

Nu ska hållbara fonder få märkas med Svanen

Miljömärkning Sverige arbetar med att ta fram en Svanenmärkning av fonder, skriver DN. En förstudie har letat efter kriterierna som ska styra om en fond godkänns baserat på om förvaltningen fokuserar ..

Världens värsta bolag svartlistas av investerarna

Endast 5 börsföretag är svartlistade av alla de tio största skandinaviska fondförvaltarna: Lockheed Martin, Airbus, General Dynamics, Hanwha och Textron. Samtidigt finns 223 börsföretag som bara är sv..

Turbulent halvår med uttag ur aktiefonder

Under juni gjorde svenska fondsparare uttag ur fonder på närmare 11 miljarder kronor netto, visar månadsstatistiken från Fondbolagens Förening. I första hand gjordes uttag från aktiefonder (8,2 mdr), ..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7150 resultat på 715 sidor.