Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7234 resultat på 724 sidor.

Söderbergs tvingas döpa om trygghetsfonder

Konsumentverket har beslutat att Söderberg & Partners inte får använda ordet "Trygghet" i fondnamn, eftersom detta sätt att marknadsföra fonderna riskerar att vilseleda konsumenter. Idag har 14 av 16 ..

Nyheter från Morningstar, vecka 48

Lyssna på första delen av bankernas tips

Genom att jämföra vilka tips bankerna vågar ge och lägga till det deras säljare undviker att säga, kan du räkna ut vilka placeringar de tror har bäst odds att lyckas 2017. Svaret är indexfonder som pl..

Japan klarar sig utan TPP

Japanfonderna är vinnare under hösten, trots att handelsavtalet TPP som skulle binda ihop länderna runt Stilla Havet troligen stoppas när Donald Trump blir president. Optimisterna hoppas att premiärmi..

Låg andel kvinnor bland fondförvaltare

Bara drygt var tionde fondförvaltare runt om i världen kvinna, visar Morningstars granskning av 26.000 förvaltare globalt. Andelen kvinnor är högst i Singapore (30%) och Portugal (28%) samt lägst i Br..

Det räcker med bättre info om aktiva fonder

Fusket med dolda indexfonder och den stora skillnaden i aktivitet som Finansinspektionens granskning visat går att lösa med bättre information till spararna, säger finansmarknadsminister Per Bolund i ..

Sänkt skatt på ISK 2017

Riksgälden har fastställt att den genomsnittliga statslåneräntan per den 30 november 2016 är 0,27 procent. Det betyder att skatten på investeringssparkonto (ISK) sänks från 0,42 procent i år till lägs..

Nyheter från Morningstar, vecka 47

Nya bevis för att fondbetyg gör nytta

Andra faktorer som rätt kategori och låga avgifter har större inverkan på den framtida avkastningen. Men en ny studie visar att även Morningstar Rating gör nytta genom att peka ut fonder som lyckas br..

Fondbolagens styrelser måste ta ett större ansvar

Skillnaden är fortsatt stor mellan den mest aktiva Sverigefonden och den minst aktiva, visar en uppföljning som Finansinspektionen (FI) gjort av en tidigare granskning, som presenteras i en debattarti..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7234 resultat på 724 sidor.