Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7179 resultat på 718 sidor.

Nyheter från Morningstar, vecka 39

Bra att vi tvingas bekräfta PPM-valet

Med så stor andel passiva är det bra att de som inte bekräftar sitt PPM-val vart sjunde år flyttas till statliga AP7. De flesta som inte orkar bry sig trots tre påminnelser har nog ändå inte gjort ett..

Brant återhämtning för bioteknik

Under september har bioteknikfonderna stigit 8 procent och en viktig förklaring är rimligen att valrörelsen i USA har fokuserat på andra områden än höga läkemedelspriser.

Feltänkt om premiepensionen

Konsekvensen av obligatoriska PPM-val vart sjunde år blir att spararna görs passiva och systemet tynar bort, skriver Fondbolagens Förening i en kommentar av den utredning om premiepensionens framtid (..

Utredning föreslår PPM-val vart sjunde år

PPM-spararna ska hösten 2019 börja få brev som ger möjlighet att välja mellan att behålla sitt PPM-val, byta fonder eller välja något av de statliga alternativen, föreslår premiepensionsutredningen (S..

Nyheter från Morningstar, vecka 38

LF gör lurig avgiftssänkning

Genom att starta nya billigare B-klasser och bara flytta vissa kunder dit har Länsförsäkringar lanserat ett nytt lurigt sätt att sänka fondavgifter. Framöver blir det mer avgörande att kolla vilken an..

Tydlig effekt av Brexit

Trots att Storbritannien röstat för att lämna EU så har Europafonderna stigit 4 procent de senaste tre månaderna. Fast återhämtningen på kort sikt döljer att Storbritannien är förlorare och att aktief..

Lång väg kvar till höjda löner

Japan har fått en ny partiledare för oppositionen, dessutom en karismatisk kvinna och TV-kändis. Men drastiska reformer behövs, IMF föreslår att regeringen ska tvinga företagen att höja lönerna. Tyvär..

AP7 Aktiefond börjar köpa småbolag

Sjunde AP-fonden som förvaltar premiepensionen åt "soffliggarna" ändrar förvaltningen av AP7 Aktiefond så att den åter kommer att börja investera i småbolag och satsar mer på tillväxtmarknader, skrive..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7179 resultat på 718 sidor.