Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7198 resultat på 720 sidor.

Avgiftsänkning skulle spara 22 miljarder

Om hela den svenska fondmarknaden tvingades betala samma avgiftrabatt tillbaka till spararna som nu sker till Pensionsmyndigheten så skulle svenskarna tjäna 22 miljarder kronor per år. Beräkningen byg..

Nyheter från Morningstar, vecka 42

Antal innehav avslöjar din fondförvaltare

Det finns många avancerade beräkningar som påstås visa vilken typ av förvaltning en aktiefond har. Men det enklaste och mest avslöjande är ofta totalt antal innehav och hur mycket som är investerat i ..

Svag krona ger dyrare aktiefonder

Under hösten har både dollar och euro stigit kraftigt, vilket har lyft aktiefonderna räknat i kronor. Men Sverige har stark ekonomi så kronan kommer rimligen att återhämta sig, precis som den gjort fl..

Nya kartor visar länders hållbarhet

Hur väl börsföretag i 35 länder klarar hållbarhet syns i sex kartor som Morningstar har skapat. De visar genomsnittlig kvalitet på hantering av miljö, människor och ägarfrågor. Portugal är i topp och ..

Falcon polisanmält för saknade PPM-pengar

Falcon Funds har bekräftat att fondbolaget har förelagts av finansinspektionen på Malta att följa EU-regelverket och betala tillbaka hela innehavet i bolagets tre fonder till 22.000 PPM-sparare. 650 m..

Nyheter från Morningstar, vecka 41

Döp om HQ-kraschen till FI-skandalen

En ny bok fylld av detaljerade fakta om händelser före och efter HQ-kraschen ger starka bevis för att Mats Qviberg har blivit väldigt orättvist behandlad. Mitt förtroende för Finansinspektionen och Sv..

Knut Harald Nilsson blir huvudförvaltare av Skagen Kon-Tiki

Kristoffer Stensrud lämnar ansvaret som huvudförvaltare av Skagen Kon-Tiki och ska nu fokusera på aktieurval och på att hitta de bästa investeringsmöjligheterna. Han lämnar över det administrativa ans..

Om Trump överraskar ger det börsras

Räkna med stor värdeförändring 9 november, när aktiemarknaden öppnar dagen efter presidentvalet i USA. Undersökningar och prognoser kan ha fel, så om Donald Trump överraskar och vinner blir börsnedgån..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7198 resultat på 720 sidor.