Sök artikel

1 2 Nästa  | Fjorton resultat på två sidor.

Dyra USA-aktier ger låg avkastning

Den förväntade framtida avkastningen från USA-aktier är bara 2,5 procent per år, enligt Morningstars förvaltare, medan deras modell spår att resten av världen långsiktigt ger drygt dubbelt så mycket.

Värdefonder är tillbaka bland årets förlorare

En tänkvärd likhet med 1999 och 2007 är att tillväxtfonder i år ser ut att upprepa framgången för två år sedan. Men pendeln svänger numera snabbt, förra året tog värdefonderna revansch och de lär göra..

När tillväxt blir för dyr vinner värdefonder

Fonder som främst köper aktier i företag med hög tillväxt har varit vinnare de senaste tre åren. Men överdrivna förväntningar kan göra att aktier i tråkiga stabila företag framöver får revansch. Det s..

Style Box hjälper dig att hitta värdefonder

De senaste fyra åren har värdefonder (som främst köper aktier i ”tråkiga” företag, med svag tillväxt eller andra problem) haft svårt att hänga med under uppgångarna, men den långsiktiga fördelen finns..

Snart revansch för värdefonder

De senaste fyra åren har värdefonder har haft svårt att hänga med under uppgångarna, men den långsiktiga fördelen finns rimligen kvar.

Kolla både Xray och Style Box

Att skilja duktig förvaltare från dem som bara haft tur är ibland svårt, men att använda Xray och jämföra med konkurrerande fonder är ett bra hjälpmedel, särskilt om avvikelsen finns i fondernas Style..

Se upp med de långa vågorna

Fonder som investerat i småbolag, i värdeaktier och på tillväxtmarknader är vinnare de senaste tio åren. Men snart kommer trenderna att vända.

John Rekenthaler: Min favorit är Style Box

Både småbolag och värdebolag – två av alternativen i vår Style Box - ger på lång sikt bättre odds att nå hög avkastning, säger John Rekenthaler, Morningstars forskningschef i Chicago.

Låt dig inte luras av hög tillväxt

Säljarna har ett favoritargument för både Kinafonder och IT-fonder: hög tillväxt. Men det är tvärtom bolag och länder med låg historisk tillväxt som i snitt har givit högst framtida avkastning.

Skagen och AMF i PPM-portföljerna

Nu är det dags att ta hem vinsten i Balkan och även fastighetsfonderna är nära toppen. Nyheter i PPM-portföljerna är Storebrand Japan, Skagen Global och AMF Småbolag.
1 2 Nästa  | Fjorton resultat på två sidor.

Aktiebörser

  Lokal USD SEK  
Stockholm (OMX AFGX)
0,5 0,6 0,5 stängt
Frankfurt (DAX30)
0,7 1,1 0,9 stängt
London (FT-SE 100)
0,2 0,4 0,3 stängt
Paris (CAC 40)
-0,1 0,3 0,1 stängt
Tokyo (TOPIX)
-0,4 0,4 0,1 11:30
New York (S&P 500)
0,2 0,2 0,1 16:37
New York (NASDAQ 100)
0,8 0,8 0,7 stängt
Moskva (RTS)
-0,1 -0,1 -0,3 18:51
Hong Kong (HANG SENG)
-0,5 -0,5 -1,0 stängt
Bombay (BSE SENSITIVE)
1,0 0,9 1,2 stängt
Johannesburg (FTSE/JSE ALL-SHARE)
0,7 0,5 0,4 15:00