Nyheter från Morningstar
Morningstar

torsdag 17 mars 2016Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Morningstars nya hållbarhetsbetyg

Genom att kombinera analys av 4500 enskilda börsföretag från Sustainalytics med Morningstars databas med fonders innehav, har vi beräknat Morningstar Sustainability Rating. Det nya fondbetyget visar hur schysta fondernas innehav är jämfört med andra fonder i samma kategori.

John Hale 17/3    Läs mer


Högst hållbarhetsvärde

Graf: Svensk fond med högst hållbarhetsvärde 29 februari

Fler liknande fonder


Nyheter

Nu gör vi bra beteende mer lönsamt

Poängen med att ge alla fonder betyg även för hållbarhet är att Morningstar ger mycket mer makt till Sustainalytics, vilket bidrar till att bra beteende blir mer lönsamt. Det geniala är att alla företag lockas att förbättra, både miljöbovar och de som redan är hjältar.

Jonas Lindmark 17/3    Läs mer

Hur du använder active share smart

Här är de avgörande faktorerna att ta hänsyn till vid användning av active share i samband med fondval. De leder till våra 4 rekommendationer.

Matias Möttölä 11/3    Läs mer

Marknad

Ännu ett nyval hjälper inte Japan

Reformer för att få fart på arbetsmarknaden fortsätter att dröja och regeringen i Tokyo verka ha flyttat fokus till att ytterligare stärka sin makt. Ett extra val senare i vår kan följas av en uppslitande debatt om att stärka Japan militärt.

Jonas Lindmark 16/3    Läs mer

Verktyg

Börser

Håll koll på börser världen över.

5000 artiklar

Du kan söka fritt bland alla artiklar som skrivits sedan våren 1999 i vårt Arkiv

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se