Sök artikel

1 2 3 4 Nästa  | 33 resultat på fyra sidor.

Dra mer nytta av billiga generationsfonder

Generationsfonder är en smart och prisvärd lösning, även för barnsparande. Men tänk på att den inbyggda sänkningen av risktagandet ska stämma med just din förväntade spartid, så ofta passar en mix av ..

Låt inte dina planer bero av börsen

Om pengarna till en ny bil om 6 månader finns i en aktiefond, då skulle jag sälja idag. Men två experter på samma sida i gårdagens SvD tycker tvärtom att även de som idag är oroliga ska behålla sina a..

Dags att ge bättre info om Stewardship

Genom att jämföra fondavgifter, andel förvaltare som byter jobb, deras ägande i sina egna fonder och andelen framgång går det att mäta vilka fondföretag som bäst är i fas med fondspararnas intressen. ..

Ökat sparande i indexfonder

En fjärdedel av svenskarnas sparande i aktiefonder är idag indexfonder. De svenska har i snitt 3,51 i Morningstar Rating vilket visar att det ökade intresset är motiverat. Men leta inte bara låga avg..

Rätt andel aktier beror på vem du är

Efter drygt tre års brant börsuppgång funderar många på om de borde minska andelen aktier i sitt sparande. Rätt beslut beror på om du sparar på kort eller lång sikt och om du framöver kommer att vara ..

Passa på att dela ditt månadssparande

Om du har månadssparat i många år, så är nu ett bra tillfälle att skilja på gamla och nya pengar samt välj olika risknivå för delarna. Om återstående spartid är mindre än 10 år, så ta hänsyn till att ..

Spartid 3-7 år är svårast

När är det värt att riskera en stor del av sparandet i aktiefonder? Svaret beror delvis på spartiden, men gränsen är högst individuell.

Insättningarna betyder länge mest

Dina insättningar är det som i första hand bygger sparandet, särskilt om spartiden är ganska kort. Det säkraste sättet att nå ett sparmål är att se till att insättningarna är tillräckligt stora. Oc..

Hur avgörande är pengarna?

Många vet inte vilka fonder de sparar i, men ofta gör det ingenting. Hur viktigt det är att välja exakt rätt fond beror på hur avgörande pengarna är för din framtida ekonomi.

Välj ut rätt sparmål

Tänk igenom noga vad som är viktigast för dig, annars är risken stor att du följer fel råd och dras med i andra människors tävlingar. Att fokusera på ett sparmål i taget ger störst chans att lyckas.
1 2 3 4 Nästa  | 33 resultat på fyra sidor.

Aktiebörser

  Lokal USD SEK  
Stockholm (OMX AFGX)
-0,1 0,8 -0,1 stängt
Frankfurt (DAX30)
-1,0 -0,1 -0,9 stängt
London (FT-SE 100)
-0,1 0,9 0,0 stängt
Paris (CAC 40)
-0,4 0,5 -0,3 stängt
Tokyo (TOPIX)
-0,3 0,2 0,5 stängt
New York (S&P 500)
-0,1 -0,1 -0,6 16:48
New York (NASDAQ 100)
0,0 0,0 -0,6 stängt
Moskva (RTS)
-0,9 -0,9 -1,7 18:51
Hong Kong (HANG SENG)
0,8 0,8 0,8 16:08
Bombay (BSE SENSITIVE)
0,4 0,4 0,2 stängt
Johannesburg (FTSE/JSE ALL-SHARE)
1,3 1,5 0,9 stängt