Nyheter från Morningstar
Morningstar

onsdag 23 mars 2016Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Norden ger bäst hållbarhet

Förra veckan lanserade Morningstar en ny typ av fondbetyg. De visar att för PPM-sparare som bryr sig om hållbarhet är Sverigefonder och Nordenfonder ett mycket bättre alternativ än AP7 Aktiefond, eftersom mer än hälften av deras innehav är bland de 16 procent bästa i sin bransch.

Jonas Lindmark 23/3    Läs mer


PPM-fond med bäst hållbarhet

Graf: Fond med högst hållbarhetsvärde och valbar hos Pensionsmyndigheten

Fler liknande fonderNotiser

"Nordea tycker fondbetyget ska tas med nypa salt"

Metodiken för Morningstars nya hållbarhetsbetyg behöver utvecklas framöver så att det tar hänsyn till fler faktorer och förändringar över tid...

21/3    Läs mer

Morningstars nya hållbarhetsbetyg

Genom att kombinera analys av 4500 enskilda börsföretag från Sustainalytics med Morningstars databas med fonders innehav, har vi...

John Hale 16/3    Läs mer

Nyheter

Baksmälla för Europafonder

Snart har ett år gått sedan Europafonderna passerade toppen och pessimisterna ser en nedåttrend. Optimisterna påpekar att vinsthemtagning är naturligt. Långsiktiga investerare ska fokusera på om kapitalismen kommer att bestå och fortsätta ge utdelningar till aktiesparare.

Jonas Lindmark 23/3    Läs mer

Verktyg

Min portfölj

Följ utvecklingen av dina fonder med morningstars portföljverktyg

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se