Nyheter från Morningstar
Morningstar

fredag 15 januari 2016Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Mer och billigare fondsparande behövs

Det svenska fondsparandet behöver fortsätta växa brant de närmaste 25 åren om vi ska få tillräckligt stora pensioner. Dessutom måste vi fondsparare vara vaksamma så att avgifterna fortsätter sänkas, annars kommer hela nysparandet att gå åt till avgifter.

Jonas Lindmark 15/1    Läs mer


Bästa fond 10 år

Graf: högst avkastning 10 år till 31 dec 2015

Fler liknande fonder


Notiser

"2015 gav nytt rekord för bruttoflödet till fonder"

Totalt gjordes insättningar på 900 miljarder kronor brutto i fonder förra året. Bruttot ökar på grund av fondbyten men även därför att yngre människors nysparande ökar, vilket döljs av äldre fonder där sparandet har pågått i många år...

13/1    Läs mer

"Stort intresse för Sverigefonder under december"

Sverigefonder och globalfonder fick nästan hela svenska folkets nysparande i aktiefonder under december 2015. Av sammanlagt 25,4 miljarder kronor netto som gick till aktiefonder så placerades...

13/1    Läs mer

Marknad

Misstro mot företagsvinsterna

Ett vanligt argument för aktiefonder är att börsföretagens kontanta utdelningar ger högre direktavkastning än dagens låga räntor. Om företagsvinsterna håller sig stabila så gör det börsnedgången till ett bra köptillfälle. Men kommer fallande vinster att tvinga fram sänkta utdelningar?

Jonas Lindmark 15/1    Läs mer

Verktyg

Färska stjärnbetyg

Nu finns Morningstar Rating per 31 december.

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se