Nyheter från Morningstar
Morningstar

torsdag 02 november 2017Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Säg adjö till de som bara pratar fondbetyg

Fondbetyg som Morningstar Rating är inget undantag, det är svårt att spå framtiden för aktier och andra värdepapper. Rådgivare som använder fondbetyg som enda argument är därför uppenbart vilseledande och borde stoppas av Finansinspektionen.

Jonas Lindmark 2/11    Läs mer


Bästa bioteknikfond

Graf: fond i kategori bioteknik med högst avkastning 5 år till 1 nov

Fler liknande fonder


Notiser

"Minst elva personer i Allrahärvan"

Sju personer var aktieägare när ägarbolaget delade ut 60 miljoner kronor, pengar från brottsliga transaktioner i PPM-fonder som senare bytte namn till Allra. Ytterligare fyra personer...

2/11    Läs mer

"Fondflödet bara en tredjedel tredje kvartalet"

Sparandet netto i fonder minskade till 10,5 miljarder under tredje kvartalet. Främst är det sparandet via ISK, fondförsäkringar och förvaltarregistrerade depåer som backat...

2/11    Läs mer

Marknad

Bättre välja billig bioteknik

Förvaltaren kan göra mindre nytta i smala fonder. Ett tydligt exempel är att bioteknikfonderna bara har 17 stora börsbolag att välja på och därmed har alla ungefär samma innehav. Ändå är dessa fonder ovanligt dyra, vilket gör fördelarna med en billig indexfond extra tydliga.

Jonas Lindmark 2/11    Läs mer

Verktyg

5000 artiklar

Du kan söka fritt bland alla artiklar som skrivits sedan våren 1999 i vårt Arkiv

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se