Nyheter från Morningstar
Morningstar

torsdag 03 december 2015Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Frågor och svar om Länsförsäkringars koldioxid

Även fondbolag vill utnyttja klimatmötet i Paris för att få uppmärksamhet. Det mest vilseledande och förvirrande jag sett är Länsförsäkringars påstående att deras USA-fond orsakar 5 gånger mer koldioxid än Sverigefonden. Är det bra att äga mycket utsläpp för att bättre kunna minska dem?

Jonas Lindmark 3/12    Läs mer


Bästa Japanfond

Graf: Japanfond med högst avkastning 5 år till 2 dec

Fler liknande fonderNotiser

"Experterna tror på europeiska aktier"

Fler svenska fondförvaltare har blivit skeptiska och tror på sämre avkastning från aktier framöver. De två undantag där fondexperterna är positiva är Europa och ...

2/12    Läs mer

"Så blir skatten på ISK 2016"

Skatten blir 0,42 procent av genomsnittligt kapital som sparas via ISK och kapitalförsäkring under nästa år. Nya skatteregler som Riksdagen införde i september ger en höjning...

27/11    Läs mer

Marknad

Risk för grusade förväntningar

Japanfonderna är bland vinnarna de senaste tre åren, med en uppgång som började när Shinzo Abe tog över som president. Men efter två kvartal med minskad BNP har risken ökat att förväntningarna inte infrias.

Jonas Lindmark 3/12    Läs mer

Verktyg

Börser

Håll koll på börser världen över.

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se