Nyheter från Morningstar
Morningstar

torsdag 17 december 2015Veckans sammanfattning av fondnyheter från Morningstar

Jonas Lindmark, Redaktör | jonas.lindmark@morningstar.se  

Krönika

Räkna med motsägelsefullt 2016

Om räntehöjningarna i USA 2016 blir långsammare än Fed spår så kommer dollarn troligen att försvagas mot svenska kronan. Då pressas aktiefonderna nedåt och även vi svenskar får uppleva den motsägelsefulla verklighet som hittills dolts av brant stigande dollarkurs.

Jonas Lindmark 17/12    Läs mer


Årets sämsta svenska fond

Graf: Lägst avkastning i år till 16 dec

Fler liknande fonderNotiser

"Bara 16% av aktiefonderna på minus 2015"

Bara 52 av 338 svenska aktiefonder är på minus räknat sedan årsskiftet fram till 16 december. I snitt är värdeökningen 8 procent och 57 aktiefonder...

17/12    Läs mer

"Aktiespararna begär KO-biträde mot Robur"

Aktiespararna lämnade onsdag 16 december in en begäran till Konsumentverket om biträde i en planerad rättsprocess mot Swedbank Robur. Detta är nästa steg i tvisten...

17/12    Läs mer

Marknad

Dollarns styrka lyfter läkemedelsfonder

USA är den dominerande marknaden för många av läkemedelsföretagens storsäljare och därför har 31 procent starkare dollar lyft deras marknadsvärde. Men det finns bra argument för att svenska kronan nästa år stärks mot dollar, vilket skulle ge motsatt effekt.

Jonas Lindmark 17/12    Läs mer

Verktyg

5000 artiklar

Du kan söka fritt bland alla artiklar som skrivits sedan våren 1999 i vårt Arkiv

Om du inte vill få det här brevet i fortsättningen, logga in på Morningstar och ändra dina inställningar under Medlem / Mina uppgifter. Eller skriv till support@morningstar.se. På sajten kan du även kontrollera dina fonder.

www.morningstar.se