Om Morningstar

Vi får ofta frågan ”Vad tjänar Morningstar egentligen pengar på?” Många läsare undrar hur det kan löna sig att för Morningstar att samla in, bearbeta och publicera all den information om fonder som finns här på Morningstar.se helt gratis.

Svaret är att dels att sajten får intäkter från annonser. Dels levererar Morningstar fondinformation till många företag i finansbranschen och sajten är därför ett ”skyltfönster” som gör våra tjänster mer kända och stärker vår trovärdighet som leverantör.

Morningstar Inc är världens största oberoende utgivare av fondinformation. Huvudkontoret finns i Chicago i USA och aktierna är noterade på Nasdaq. Här i Sverige publicerar vi sedan 17 mars 1999 objektiv, tillförlitlig, jämförbar och lättillgänglig information om svenska och internationella värdepappersfonder.

Gilla Din Ekonomi

Gilla din ekonomi

Morningstar är medlem i nätverket Gilla din ekonomi som syftar till att utbilda individer och hushåll till att fatta bättre ekonomiska beslut. Målet är att en kunnigare befolkning på längre sikt ger ett bättre fungerande samhälle.

Historik

Här finns en kort sammanfattning av bakgrunden till lanseringen av Morningstar här i Sverige, samt några viktiga årtal.

Läs mer

Användarvillkor

De allmänna villkoren för användning av Morningstars webbplats.

Läs mer

Kontakta oss

Morningstar Sweden AB
Birger Jarlsgatan 32B
114 29 Stockholm

08-562 72 950
support@morningstar.se

Mailadresser och telefonnummer