FI måste börja bitas

Alla som känner sig lurade av banker eller dåliga råd borde kräva besked inför höstens riksdagsval. Veckans krönika föreslår 3 konkreta åtgärder, för politiker som vill att svenska folket ska få en Finansinspektion som börjar bitas.

Jonas Lindmark 2006-06-02 | 14:55
Facebook Twitter LinkedIn
En klassisk bild av de politiska motsättningarna i Sverige är att vänstern kämpar för att hjälpa magra arbetare och andra löntagare, medan högern försvarar feta kapitalister och direktörer hos storbanker och industrier.

Om man tror på den bilden, så är det en paradox att socialdemokraterna under de senaste 12 årens regeringsmakt har gjort så lite för att skydda vanliga konsumenter mot misshandel av den svenska finansbranschen. Riksrevisionen, som sedan 2003 är det högsta organet för att granska de statliga myndigheterna, offentliggjorde i förrgår rapporten ”Konsumentskyddet inom det finansiella området – fungerar tillsynen?” (länk till höger).

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings