För sent vinna med hedgefonder, igen

De fyra ”vinnare” som jag pekade ut för ett år sedan har i snitt stigit 6,2 procent i år. Det kommer att verka futtigt nästa gång aktiemarknaderna återhämtar sig.

Jonas Lindmark 2008-12-11 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn
För sex år sedan skrev jag krönikan ”För sent vinna med hedgefonder” om att dessa förvaltare med extra frihet fått kraftigt ökad popularitet under börsraset 2002, men att det då troligen skulle löna sig bättre framöver att placera i vanliga aktiefonder (länk till höger).

Nu tror jag att det är samma läge igen. Många hedgefonder har lyckats bra under år 2008, särskilt jämfört med många av de aktiefonder som under 2003-2007 steg väldigt kraftigt, men i år ofta halverats i värde. Nu har aktiekurserna rasat så kraftigt att när väl nästa högkonjunktur börjar, så kommer vanliga aktiefonder med stor sannolikhet att i snitt ge högre avkastning.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings