Affärsvärldenfonden fusioneras in i Lannebo Sverige

Jonas Lindmark 2018-08-20 | 12:49
Facebook Twitter LinkedIn

30 november kommer Affärsvärldenfonden att fusioneras in i aktiefonden Lannebo Sverige. Fonden har varit ett samarbete mellan veckotidningen Affärsvärlden och fondbolaget Lundmark & Co Fondförvaltning. Fusionen beror delvis på att fondförmögenheten är för liten, särskilt nu när PPM inför krav på fondernas storlek.

Affärsvärldenfonden startade i början av 2016 som en normal Sverigefond med ungefär hälften placerat i stora börsbolag, men de senaste två åren har andelen småbolag ökat och är 63 procent per 31 juli. Avkastningen under 2017 var den allra sämsta i kategorin Sverigefonder, men hittills under 2018 är värdeökningen klart över snittet i kategorin.

Lannebo Sverige är en aktivt förvaltad Sverigefond med goda historiska förvaltningsresultat och 4 stjärnor i Mornings

tar Rating per 31 juli. Räknat sedan början av 2016 då Affärsvärldenfonden startade så har Lannebo Sverige haft klart högre avkastning.

Läs mer: Lannebo Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings