Morningstar lanserar svenska ränteindex

Jonas Lindmark 2019-05-22 | 0:06
Facebook Twitter LinkedIn

Under 2019 lanserar Morningstar över 100 olika ränteindex, som täcker mer än ett dussin olika valutor och olika nivåer av kreditrisk. För värdepapper i svenska kronor med fast ränta finns redan ett statsobligationsindex, och i slutet av maj kommer både ett index för säkrade obligationer och ett för företagsobligationer i SEK. I juni kombineras dessa till ett sammanvägt index med alla typer av "investment grade" obligationer. Slutligen lanseras ett kortränteindex för svenska kronor i augusti.

Även övriga obligationsindex, oavsett vilken marknad de täcker finns även för svenska behov, dels omräknade till SEK med oförändrad växelkurs (hedged), dels justerade för ändrade valutakurser. Därmed går det lätt att jämföra de flesta räntefonders värdeutveckling med Morningstars ränteindex.

Läs mer: Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings