Varning för att bli lurad igen i räddningsfasen

Jonas Lindmark 2019-11-21 | 10:20
Facebook Twitter LinkedIn

Bedragare ringer ofta upp och säger att de ringer från en myndighet som hjälper dem som redan blivit utsatta för investeringsbedrägerier att få tillbaka pengarna, men är kumpaner med de tidigare bedragarna. Finansinspektionen (FI) har skickat ut en extra varning efter att flera svenskar hört av sig med frågor om det som FI kallar ”räddningsfasen” i ett investeringsbedrägeri.

Du som har råkat ut för ett investeringsbedrägeri vill förstås få tillbaka dina pengar. När telefonen ringer och någon som låter seriös, och påstår sig vara bedragarnas fiende, erbjuder en lösning kan det naturligtvis låta lockande. Men FI varnar att aldrig hjälpa någon annan att logga in på din internetbank, eller att betala avgifter som kan vara påhittade. Ett generellt tips är att helt enkelt aldrig betala mer pengar.

Läs mer: Finansinspektionen

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings