Bitcoin störtar under 20,000 dollar

En betydande teknisk nivå för Bitcoin passerades återigen i takt med att dåliga nyheter hopar sig för kryptoindustrin

James Gard 2022-06-30 | 14:12
Facebook Twitter LinkedIn

Bitcoin image

Bitcoin föll under den tekniskt betydande nivån på 20 000 dollar på torsdagen, vilket innebar ett ras om mer än 1 000 dollar eller 5% jämfört med föregående dag. Detta förstärkte kriskänslan som omsluter kryptoindustrin.

Bitcoin sjönk tidigare under 20 000 dollar i juni innan det återhämtade sig snabbt under handelsdagen. Den här nivån är betydande eftersom Bitcoin bröt igenom detta i slutet av 2020 innan de nådde toppar på 61 283 dollar i mars 2021 och efter en kort rekyl, till en rekordnivå nära 68 000 dollar i november 2021. Andra mynt har också drabbats av försäljningen, med Ethereum som tappar 7% eller 75 dollar till 1 023 dollar.

 

Sedan i våras har priset på Bitcoin sjunkit från 45 857 dollar till 20 000 dollar, en förändring i sentimentet som drivs på av en växande lista med skandaler, inklusive kollapsen av stabila mynt och plattformar som Celsius som stoppar uttag. Den börsnoterade plattformen Coinbase tillkännagav nyligen betydande jobbnedskärningar.

Veckans trigger inkluderar att kryptohedgefonden Three Arrows Capital (3AC) sätts i likvidation på Brittiska Jungfruöarna, vilket har skapat en våg av förluster i hela kryptolånesektorn.

Fortfarande mitt i kaoset höll de kvarvarande kryptofanatiker fast vid en rad hopp från ordföranden för Securities and Exchange Commission, Gary Gensler. Han hävdade att Bitcoin är den enda kryptovalutan som kan betraktas som en vara och regleras på det sättet. Andra mynt skulle kunna klassificeras som värdepapper, tillade Gensler, där investerarna hoppas på en avkastning som de skulle göra med alla andra värdepapper.

SEC är fortfarande boven i vissa håll av kryptorymden: Grayscale Investments har precis lämnat in en stämningsansökan mot den amerikanska tillsynsmyndigheten för att avslå dess ansökan om att ändra Grayscale Bitcoin Trust till en börshandlad fond. Fonden är den största till börsvärde och en av de första, 2013, som erbjuder investerare chansen att köpa krypto via en kollektiv fond istället för att äga mynt direkt.

Marcus Sotiriou, analytiker på den brittiska digitala tillgångsmäklaren GlobalBlock, har analyserat de senaste marknadsflödena från Bitcoin – med hjälp av data från Glassnode Insights – i relation till andra björnmarknader i historien. Han hävdar att "Bitcoin för närvarande upplever den största kapitalutflödeshändelsen i historien", vilket överskuggar dotcom-kraschen 2001.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

James Gard  is content editor for Morningstar.co.uk

 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings