Vi upplever för närvarande upprepade problem under användarregistrering. Vi uppskattar ditt tålamod medan vi felsöker.

Bästa och sämsta ETF:erna i juli

Kryptovärlden har hämtat andan igen efter flera tuffa månader, med Ether, Solana och Bitcoin i täten. Naturgas ökar fortfarande. Å andra sidan är den kinesiska aktiemarkanden, VIX-index och koppar bland bottenskrapet. 

Valerio Baselli 2022-08-11 | 15:06
Facebook Twitter LinkedIn

ETF

Enligt Morningstardata skiljde det sig 88 procentenheter mellan den bästa och sämsta börshandlade produkten i juli. Avkastningen för månaden sträckte sig från 74,5% till -17,9%.

De bästa ETF:erna i juli 

I juli hittades en stor mängd ETP:er med exponering mot kryptovalutor topplistan, efter flera tuffa månader bakom sig. I synnerhet Ethereum var den token som gav mest tillfredsställande avkastning under månaden, och ökade sitt värde med cirka 75 procentenheter, drivet av den mycket efterlängtade fusionen (planerad till september) mellan Ethereum och Beacon Chains proof-of-stake-system. Vilket innebär möjligheten att utföra smarta kontrakt i proof-of-stake-systemet, samt komplett historia och bli mer hållbar och miljövänlig. 

Solana och marknadsledande Bitcoin lämande också en bra månad bakom sig. Och det sistnämnda, nästan ett år efter beslutet att göra BTC till landets officiella valuta, talade för några dagar sedan El Salvadors finansminister Alejandro Zelaya igen och förklarade att den digitala valutan medfört finansiella tjänster till en i stort sätt banklös befolkning och lockade till sig turism och investeringar. Även om dess användning som växlingsmedium är låg, sa han att han fortsätter att tro på digital valuta och tillade att regeringen fortfarande planerar att utföra en Bitcoin-stödd obligation med blockkedjeteknik. 

 

De sämsta ETF:erna i juli

Listan över de börshandlade produkter som backade mest i juli visar däremot en mer heterogen bild. 

I spetsen finner vi SG ETN VIX FUTURE, som lanserade i mars i år. Det är en linjär börshandlad sedel som replikerar VIX-indexet, även känt som "skräck-indexet" - ett riktmärke som är representativt för en strategi baserad på förväntad volatilitet på den amerikanska aktiemarknaden (kort och medellång sikt). I synnerhet ger det exponering, uppåt eller nedåt, för rörelser av terminskontrakt noterade på CBOE-marknaden (Chicago Board Options Exchange) och relaterat till den förväntade volatiliteten för S&P 500-indexet. 

Förutom sju fonder exponerade i olika kapaciteter mot den kinesiska aktiemarknaden, hittar vi även ETC:er mot olika råvaror såsom kol, koppar och vete. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Valerio Baselli

Valerio Baselli  är reporter på Morningstars kontor i Paris.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings