Elon Musk planerar att ta betalt för verifierade Twitter-konton

Elon Musks Twitter planerar att debitera 20 dollar per månad för verifierade konton. Den nya prenumerationsfunktionen är på väg att distribueras nästa vecka - annars kommer anställda att sparkas.

Johanna Englundh 2022-10-31 | 9:53
Facebook Twitter LinkedIn

twitter

Elon Musk har tagit plats i Twitter-huset och skakar om rejält. Under helgen har det rapporterats om att han kommer säga upp 50% av personalen (vilket han nekar till), och nu senast att han planerar att ta betalt för verifierade konton. 

Enligt en ny rapport från The Verge vill Musk lansera ett pay-for-play-verifieringssystem där verifierade användare debiteras 20 dollar per månad. Och om de anställda som bygger systemet inte håller sin deadline kommer de att sparkas av Elon Musk.

Bara några timmar innan The Verge-rapporten dök upp twittrade Musk: "Hela verifieringsprocessen omarbetas just nu."

Direktivet uppges vara att ändra Twitter Blue, företagets valfria prenumeration på 4,99 dollar per månad som låser upp ytterligare funktioner, till ett dyrare abonnemang som också verifierar användare. Twitter planerar för närvarande att ta ut 19,99 dollar per månad för den nya Twitter Blue-prenumerationen. Enligt den nuvarande planen skulle verifierade användare ha 90 dagar på sig att prenumerera eller förlora sin blåa bock. 

Anställda hänger löst? 

Det är inte första gången som media har rapporterat om eventuella nedskärningar i personalstyrkan. New York Times har påstått att Elon Musk kommer sparka Twitter-anställda precis innan de ska få sin "1 november kompensation" i form av tilldelning av aktier. 

"Detta är falskt", svarade Musk på en tweet från ProPublicas biträdande chefredaktör, Eric Umansky, som lyfte fram New York Times-rapporten.

Times-rapporten hävdade att antalet anställda ska reduceras före den 1:a som en kostnadsbesparingsåtgärd. "Uppsägningarna på Twitter skulle äga rum före ett datum den 1 november då anställda skulle få aktier tilldelade som en del av sin ersättning. Sådana bidrag representerar vanligtvis en betydande del av anställdas lön", rapporterade The Times.

New York Times citerade Ross Gerber, en investerare som hjälpte Musk att finansiera övertagandet, om planerarna att skära ner omkring 50 procent av Twitters 7 500 anställda. Gebers kommentarer om de förväntade nedskärningarna specificerade dock inte tidpunkten för uppsägningarna.

 

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings