Ordlista

Portföljhanteraren

Vid lanseringen av Morningstars nya svenska sajt i oktober 2009 har även en ny version av portföljhanteraren skapats. Gamla portföljer är flyttade hit, men alla medlemskap med samma e-postadress är numera hopslagna.

Nyheter är främst att flertalet nyckeltal för fonderna i en portfölj visas i verktyget Sök fond, så snart medlemmen är inloggad. Klicka på ”Visa i fondlistan” så går det att använda tio olika vyer för att granska fonderna i en enskild portfölj, samt där byta mellan portföljer. Till exempel visas utvecklingen under olika korta tidsperioder under ”Avkastning”.

På sidan ”Ändra” kan du se, ändra, lägga till eller ta bort transaktioner i en portfölj. Alla registrerade transaktioner i en viss fond visas där i tabellen nertill, om du klickar till vänster om fondens namn.

OBS: några funktioner som fanns i den gamla portföljhanteraren är ännu inte klara i den nya versionen. Morningstars tekniker arbetar med att snarast komplettera och förbättra, med målet att den nya portföljhanteraren ska bli betydligt bättre än den gamla.

Notera att syftet med portföljhanteraren främst är att användaren ska kunna strukturera information om fonder. Dels få snabbare uppdatering av värdeutvecklingen, dels få överblick över fondsparande som kanske finns hos flera fondbolag och mellanhänder. Men för att få exakt information om detaljerna i ett fondsparande på ett enda ställe är det normalt bättre att hämta information direkt där.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings