Välkommen till Morningstar Sverige

Nya funktioner på Morningstar.se

Morningstar har som vision att hjälpa sparare att göra bättre investeringar. Därför har vi lagt till flera nya funktioner på sajten. Exempel är en ny sida med information om alla världens börsnoterade aktier och möjlighet att söka efter de fonder som har högst hållbarhetsbetyg.

  Testa gärna våra nya funktioner…

  • Bra globalfonder 300x100

   Så hittar du bra fonder med fondsökningen

   Nu visar vi 3 olika fondbetyg i fondsökningen, direkt bredvid varandra. Här är en guide hur du med några enkla steg hittar bra fonderna för just ditt sparande.

  • Ny fondsökning

   Nu är nya fondsökningen fixad

   Nu har Morningstars tekniker installerat en förbättrad version av fondsökningen. Här är 4 tips för att hitta rätt bland 35.000 andelsklasser.

  • Sjätte versionen after 21 år

   Version 6 av Morningstar.se

   Lördag 14 mars byter vi till samma tekniska lösning för hemsidan som Morningstar använder i resten av Europa.

  • Hållbara investeringar

   Hållbarhet och CO2-betyg

   Se till att dina placeringar hanterar miljö, anställda och ägande på ett ekonomiskt sunt sätt. Nu går det att söka höga hållbarhetsbetyg.

  • Aktier globalt

   Sök aktier globalt

   Börsnoterade aktier runt om i världen finns i vårt nya sökverktyg. Där kan du granska, utvärdera och få ett bättre beslutsunderlag.

  • Design 300x100

   Nya faktasidor för aktier

   Signature Reports är skapade för att ge överblick över Morningstars data och analys. Du hittar ett exempel med länken ovan.

  FAQ - Vanliga frågor

  Ämne    
  Det verkar som att ett av de verktyg jag brukade använda har försvunnit. Var finns det?     För att kunna erbjuda en mer levande sajt, som expanderar och löpande förbättras, behöver Morningstar en global plattform. Tidigare fanns en separat svensk sajt, som nu har ersatts av samma nya sajt som under år 2019 har lanserats i resten av världen. Fördelen är att våra verktyg nu blir uppdaterade med nya funktioner. Är det något speciellt du saknar, lämna förbättringsförslag här.  
  Fondsökningen ser helt annorlunda ut, hur hittar jag de filter och funktioner som fanns i den gamla?     Vi har byggt en ny fondsökning som fungerar bättre för alla de besökare som använder en mobiltelefon. Men målet är att den ska bli lika bra som den gamla, så hör av dig om du har tips hur du vill kunna söka och sortera fonder, ge din feedback här.  
  Vilka webläsare fungerar bäst med morningstar.se?     De senaste versionerna av Crome, Firefox, Explorer och Safari. Urvalet av webläsare bestäms av vilka våra besökare i första hand använder.  
  Hur gör jag för att logga in?     Klicka på ikonen som ser ut som ett huvud och axlar, uppe till höger, skriv din mail-adress och lösenord.  
  Jag har glömt mitt lösenord, vad gör jag?     Klicka på ikonen för inloggning, sedan på "Glömt ditt lösenord?". Därefter kan du skriva in din mail-adress och få ett nytt lösenord.  
  Hur ändrar jag min e-postadress?     Efter att du har loggat in, klicka på "Medlemskap" uppe till höger. Välj sedan "Edit" och ändra till din nya e-postadress, samt klicka på Spara.  
  Hur kan jag ändra så jag får nyhetsbrev, alternativt inte får nyhetsbrev eller andra mail?     Du måste vara inloggad och sedan klickar du på "Medlemskap" och därefter "Nyhetsbrev". Bocka i eller bort ditt nyhetsbrev samt andra alternativ. Avsluta genom att klicka på "Spara".  
  Kostar Morningstar.se något?     Nej, denna tjänst är helt kostnadsfri för privatpersoner. Att använda informationen på Morningstar.se och använda medlemskap för att spara portföljer och inställningar är gratis för privatpersoner. Företag som vill använda vår information måste dock först ha ett avtal med Morningstar om detta. Att driva sajten kräver resurser både i form av tid och andra kostnader, detta finansieras enbart med intäkter från annonser.  
  Jag skulle vilja ha tips från er på fonder eller aktier jag ska investera i. Är det en service ni erbjuder?     Nej, vi erbjuder inte individuell rådgivning för privatpersoner. De tips vi ger mer generellt publiceras på Morningstar.se och skickas ut med nyhetsbrevet.  
  Erbjuder ni telefonsupport för Morningstar.se?     Nej, vi erbjuder bara support via e-post i dagsläget. Om du inte hittar svar på den här sidan, skicka din fråga till support  
   Jag har blivit uppringd av någon som försöker övertala mig att betala för att Morningstar ska förvalta mina pengar. Hur fungerar det?     Många människor har hört av sig och undrat. Detta är vilseledande marknadsföring där telefonsäljare felaktigt utnyttjar vårt varumärke, men vi på Morningstar har inte lyckats få veta vilket företag som står bakom. Sanningen är att Morningstar inte säljer någon som helst typ av förvaltning av pengar eller liknande i Sverige.  
   Jag jobbar på ett fondbolag och har hittat något jag tror är fel i er data, vem kontaktar jag?     Vanligtvis har vår dataavdelning redan direktkontakt med alla bolag som bidrar till vår databas och vi arbetar normalt genom dom kanalerna. Skulle du inte veta vem som är vår kontaktperson hos er, skicka e-post till support så ser vi till att kontakta er.  
   Kan man lita på att siffror och jämförelser stämmer?     Nej. Det finns alltid en risk att fondbolag eller andra källor ibland rapporterar felaktiga uppgifter. Innan du fattar beslut om investeringar bör du absolut kontrollera att samma information även finns i andra källor, till exempel den senaste årsrapporten från fondbolaget.  
   Vad är Morningstar Rating för något?     Morningstar Rating är en jämförelse av fondens historiska resultat, både avkastning och risktagande, jämfört med andra liknande fonder med skalan 1-5 stjärnor där 5 stjärnor är bäst och går till de 10% bästa fonderna i kategorin. Den är av de faktorer som du kan använda vid en första gallring bland fonderna i en fondkategori som du vill placera en del av ditt sparande i. Mer information finns t ex under Hjälp i huvudmenyn.  
   Vad gör Morningstar?     Morningstar är en oberoende leverantör av information om fonder och andra investeringar globalt. Vi erbjuder en rad tjänster inom data, mjukvara, analys och förvaltning till bland annat rådgivare, fondförvaltare, försäkringsbolag och investerare. Koncernen är börsnoterad på Nasdaq i USA.  
   Hur kan jag få hjälp att lösa problem här på sajten?     Vårt support gör sitt bästa för att hitta lösningar. Du kan kontakta dem här.  
  © Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

  Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar