Morningstar hjälper dig välja de bästa PPM-fonderna

Tips för ditt PPM-sparande

Människor är olika, även i vilket PPM-sparande som passar bäst. Det finns en hel del att tänka på, men här hittar du en summering av det som är värt att tänka på - oavsett om du väljer egna fonder eller landar i statliga AP7 Såfan.

Johanna Englundh

Tänkvärd, oberoende kunskap om fondsparande

 • ppm

  AP7 Såfa föll mindre än genomsnittet 2022

  Nästan alla pensionssparare i premiepensionen fick en negativt värdeutveckling 2022. De som var kvar i det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa fick i genomsnitt en mindre negativ värdeutveckling jämfört med de som hade gjort egna fondval. 

 • russia

  Östeuropafonder avregistreras från PPM-fondtorget

  Repasamos el comportamiento de los mercados durante la semana pasada

 • ppm

  Årets nya PPM-pengar max 12.924 kronor

  I snitt 8.167 kronor och max 12.924 kronor sätt in på svenska folkets PPM-konton imorgon fredag. Pensionsmyndigheten stoppar andra fondbyten vid midnatt torsdag 8 december. Nästa vecka köps fler fondandelar enligt senast vald fördelning.

 • Spargris

  Tips för ditt PPM-sparande

  Fondtorget för PPM är i förändring, men du som sparare kan fortfarande välja dina egna fonder. Här kommer några punkter som kan vara bra att fundera kring innan du väljer förvalsalternativet för premiepensionen, statliga AP7 Såfa. 

 • moskva

  Inga fler Rysslandsfonder på fondtorget - sparare tappar 99,5%

  Pensionsmyndigheten har beslutat att avregistrera alla Rysslandsfonder på fondtorget till en kurs som är en halv procent av den senast handlade kursen. 

 • Pensionsmyndigheten

  Nya fondtorget börjar ta form

  Från och med juni 2022 får Sverige en ny myndighet - Fondtorgsnämnden. Den nya nämnden har ansvar för att upphandla, granska och löpande analysera premiepensionens fonder. Nu står det klart vilka Fondtorgsnämndens ledamöter är.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar