Morningstar hjälper dig välja de bästa PPM-fonderna

Tips för ditt PPM-sparande

Människor är olika, även i vilket PPM-sparande som passar bäst. Det finns en hel del att tänka på, men här hittar du en summering av det som är värt att tänka på - oavsett om du väljer egna fonder eller landar i statliga AP7 Såfan.

Johanna Englundh

Tänkvärd, oberoende kunskap om fondsparande

  • man framför röd och grön knapp

    Fonderna som riskerar att försvinna i första PPM-upphandlingen

    Inför den första upphandlingen av fonder på PPM har Morningstar kollat närmare på vilka fonder som riskerar att försvinna. 

  • pengar växer i jorden

    Vad ska jag göra med mina PPM-fonder inför upphandlingarna?

    Inom kort kan vi förvänta oss resultatet av den första upphandlingen i premiepensionens fondtorg. Men vad ska man göra med sina PPM-fonder nu, och hur ska man tänka framöver? 

  • stege mot pengar

    Tips för att du ska lyckas med dina fonder i PPM

    Fondtorget för PPM är i förändring, men du som sparare kan fortfarande välja dina egna fonder. Här kommer mina bästa tips för att du ska lyckas med dina fonder i PPM. 

  • allra

    Pensionssparare i Allra får pengar tillbaka

    De 130 000 personer som sparat i pensionsbolaget Allras PPM-fonder kommer att få dela på 100 miljoner kronor, skriver Expressen.

  • russia

    Östeuropafonder avregistreras från PPM-fondtorget

    Cirka 15.000 sparare har valt en Östeuropafond på premiepensionens fondtorg som nu avregistreras till följd av handelsstoppet sedan Rysslands krig i Ukraina. 

  • ftn

    Första kategorin att upphandlas i PPM blir Europeiska storbolag

    Den första fondkategorin att upphandlas i Premiepensionens nya upphandlade fondtord kommer att bli Europeiska aktier Large Cap (aktiv). 

  • moskva

    Inga fler Rysslandsfonder på fondtorget - sparare tappar 99,5%

    Pensionsmyndigheten har beslutat att avregistrera alla Rysslandsfonder på fondtorget till en kurs som är en halv procent av den senast handlade kursen. 

  • Pensionsmyndigheten

    Nya fondtorget börjar ta form

    Från och med juni 2022 får Sverige en ny myndighet - Fondtorgsnämnden. Den nya nämnden har ansvar för att upphandla, granska och löpande analysera premiepensionens fonder. Nu står det klart vilka Fondtorgsnämndens ledamöter är.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar