Nya idéer från Morningstar

Köptips till aktiva fondsparare

Vill du hitta vinnare, så försöker Morningstar ge sparare den kunskap de behöver för att nå sina mål. Här är en summering av köptips som passar människor som aktivt försöker förbättra sin avkastning.

Johanna Englundh

En handfull färska tips

 • top 10

  10 populäraste fonderna 2023

  Branschfonder och globalfonder hittas bland de mest sökta fonderna 2023. Majoriteten av fonderna får höga betyg av Morningstar. 

 • dollar neon

  10 undervärderade aktier med breda vallgravar

  Vi granskar de mest undervärderade aktierna i Morningstar Wide Moat Focus Index, liksom de senaste ändringarna i indexet.

 • image

  Kina 2024: Politiskt stöd, IPO:er och optimism

  Förvaltare från JP Morgan, T. Rowe Price, and Ninety One berättar vad de förväntar sig av kinesiska aktier det nya året. Trots en tuff tid senaste tre åren är troligtvis inte botten nådd ännu, men när det väl vänder kommer det gå snabbt, menar en förvaltare. 

 • palladium

  Inkludera guldgruvbolag i din portfölj: för- och nackdelar

  Morningstar Quantitative Research Team har analyserat fördelarna, men också riskerna, med att inkludera ädelmetallgruvbolag i din portfölj.

 • Åhman

  Vanligaste misstagen investerare gör på börsen

  Danske Banks investeringsspecialist Ludvig Rosenstam Åhman går igenom de vanligaste misstagen investerare gör på börsen och skickar även med ett par tips om hur man ska lyckas som långsiktig investerare. 

 • Donen

  3 nordiska aktier att hålla ett öga på 2024

  Inför det nya året har Morningstars aktieanalytiker Matthew Donen listat tre nordiska aktier som kan vara värda att hålla ett öga på. Två kan komma att gynnas av COP28, medan en annan, som belönats med en bred vallgran, är undervärderad.

 • Michael Field and James Gard

  Aktiekommentar: 2023 i backspegeln och utsikter för 2024

  VIDEO: Jag bad Morningstars europeiska marknadsstrateg Michael Field att summera 2023 och blicka  framåt mot 2024, där val och politiska risker är stora.

 • Ophelia Snyder

  Vad du kan förvänta dig av Bitcoin 2024

  VIDEO: Tillslaget mot FTX och Binance och ökat fokus på reglering är positiva för kryptomarknaden, säger 21Shares Ophelia Snyder.

 • gerogelis

  Spaningar inför 2024: vilka möjligheter och risker lurar runt hörnet?

  VIDEO: Atlant Fonders förvaltare Nikos Georgelis målar upp olika scenarier för börsåret 2024 och förklarar varför han inte tror på den "soft landing" som marknaden prisar in. 

 • Sara and Nicolo

  Tre investeringsmisstag att undvika 2024

  Investerare med flera tillgångar måste använda alla de verktyg de har till sitt förfogande för att utnyttja diversifieringen som tillhandahålls av andra tillgångsklasser som valutor och alternativ.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar