Ordlista

Larm

När du har skapat en avancerad portfölj som innehåller faktiska innehav, så räknar Morningstar löpande ut hur fördelningen av tillgångar ser ut totalt sett (X-Ray).

Morningstar ger även en möjlighet att bevaka så att inte fördelningen av tillgångar ändras kraftigt, genom att e-post skickas om en gräns som användaren bestämmer passseras. Till exempel kan fondspararen vilja att andelen aktier i sparandet ska vara ungefär 60 procent. Två portföljlarm kan då skapas, ett som skickar e-post om andelen aktier överstiger 65 procent, ett annat larm som skickar e-post om andelen aktier blir lägre än 55 procent.

Du kan välja olika alternativ för dina portföljlarm och om du har lagt in flera portföljer finns många möjligheter. Tänk dock på att beräkningen är baserad på de senast rapporterade innehaven i fonden som har skickats från fondbolaget till Morningstar. Vissa fonder kan ger stor frihet till förvaltaren att ändra fondens placeringar och då kan den verkliga fördelningen ibland avvika kraftigt från den senast rapporterade.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar