PPM synas i sömmarna

Jonas Lindmark 2005-04-04 | 11:25
Facebook Twitter LinkedIn
DI har intervjuat professor Karl-Olof Hammarkvist, som är ansvarig för den utredning av PPM-systemet som tillsattes i somras. Utredningen har tittat på det liknande pensionsval som nyligen har införts i Danmark och följer även diskussionen i USA. På oron att de mindre fondbolagen kommer att kastas ut från PPM när antalet fonder minskas svarar Karl-Olof Hammarkvist: "”Glädjen med ett öppet system ä

r att det finns mycket att välja bland medan nackdelen är att det blir något högre kostnad än det annars skulle ha blivit. Det är de här sidorna man får ställa mot varandra.” Det lilla fondbolaget Spiltan & Pelaro har föreslagit en fast avgift per fond för att minska antalet fonder och en avgift per fondbyte för att minska administrationen. Enligt DI tycker Karl-Olof Hammarkvist att det sistnämnda förslaget är intressant.

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar