Stark kritik från små fondbolag

Jonas Lindmark 2005-10-28 | 11:01
Facebook Twitter LinkedIn
DN har hittar flera som är kritiska till PPM-utredningens förslag att införa nya avgifter för fondbolagen för att minska antalet fonder. "Hela utredningen anser jag är ett beställningsarbete från storfinansen som känner sig hotad av att nystartade fondbolag fått in stora pengar via PPM. Det är märkligt att de fonder som har haft sämst resultat skall få vara kvar i PPM-systemet medan de fonder som

står för högre avkastning och nytänkande kan komma att tvingas att lämna" säger Per H Börjesson, ordförande i det lilla fondbolaget Spiltan & Pelaro. Fidelity, en av världens största förvaltare som hittills avstått från att vara med i PPM, tycker att utredningen fokuserar för mycket på pris och för lite på kvalitet. Bo Könberg, folkpartiets pensionsexpert, tycker inte att antalet fonder behöver bantas: "Jag tror inte att det gör någon skillnad."

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar