Varning för oseriösa aktiemäklare

Jonas Lindmark 2005-11-23 | 10:56
Facebook Twitter LinkedIn
Jan Green på Finansinspektionen (FI) har gjort en ny sammanfattning med information om bedragare som säljer utländska aktier via telefon (4 sidor, länk till vänster). Denna typ av bedrägerier har pågått i 20 år och många svenskar har blivit lurade. Men tekniken har förfinats och numera används ofta både vidarekopplade telefonnummer, falska hemsidor på internet och hänvisningar till falska myndighe

ter. Finansinspektionens råd är bland annat att lägga på telefonluren om du blir erbjuden att köpa aktier per telefon, samt att det är mycket oklokt att skicka pengar utomlands bara för att en okänd person ringt och erbjudit en affär, eftersom både telefonnummer och pengar kan vara omöjliga att spåra. Dessutom varnar FI för bedragare som erbjuder dig hjälp med att återfå en del av de pengar som du har förlorat i tidigare aktieaffärer, mot ersättning i förskott.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar