Kullberg & Spiiks tillstånd återkallas omedelbart

Jonas Lindmark 2006-01-30 | 14:10
Facebook Twitter LinkedIn
Finansinspektionen (FI) har beslutat att omedelbart återkalla Kullberg och Spiik Fondförvaltning AB:s tillstånd att bedriva värdepappersrörelse samt tillstånd att förvalta fonderna Edge och Explora. Under september till november 2005 gjorde företaget ett antal interntransaktioner mellan fonden Edge och företaget och mellan Edge och ett företag med anknytning till förvaltaren. Totalt gjorde Edge en

ligt FI en bruttoförlust på 12 miljoner kronor. Företagets bristande dokumentation och ovilja att samarbeta betyder enligt FI att det inte kan uteslutas att transaktionerna varit otillbörliga. Transaktionerna har därför anmälts till Ekobrottsmyndigheten för vidare utredning. Spararnas tillgångar finns säkrade hos förvaringsinstitut i SEB och fonderna är stängda för in- och utträde till något annat fondbolag tagit över förvaltningen.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar