K&S överklagar och förhandlar om överlåtelse

Jonas Lindmark 2006-01-30 | 14:27
Facebook Twitter LinkedIn
Finansinspektionens styrelse beslutade 27 januari att dra in tillståndet för Kullberg & Spiik Fondförvaltning (K&S), vilket betyder att förvaringsinstitutet SEB tills vidare tar över ansvaret för fonderna Edge och Explora. VD för K&S, Anders Kullberg, skriver på fondbolagets hemsida att deras uppfattning är att beslutet är felaktigt och saknar laga grund, samt att de beslutat att omgående överklag

a Finansinspektionens beslut. Bolaget förhandlar med andra fondförvaltare om en överlåtelse av fondförvaltningen, för att säkerställa administration samt att inriktningen på förvaltningen inte skall förändras. Dessutom skriver han att den positiva avkastning K&S fonder presterat sedan start är korrekt, samt att varken fondförmögenheten eller fondandelsvärdet har ifrågasatts av Finansinspektionen.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar