Fonder ofta bättre än dyra aktieobligationer

Jonas Lindmark 2006-08-28 | 12:54
Facebook Twitter LinkedIn
Pirvata Affärer granskar i senaste numret (9/2006) aktieindexobligationer och jämför dem med att investera i en indexfond. Resultatet är att Stockholmsbörsen måste falla kraftigt för att aktieobligationerna ska ge mindre förlust, medan indexfonden ger klart bättre resultat vid alla typer av börsuppgång. En viktig förklaring till skillnaden är att indexfonden även får utdelningar från aktieinnehave

n, som inte ingår i det index som aktieobligationerna använder. Finansinspektionen publicerade i januari 2005 en granskning av aktieobligationer och just nu görs en ny granskning av om det tydligt framgår i prospekt och broschyrer hur stora de dolda kostnaderna är i aktieobligationerna: "Förra gången varnade vi och ville se om marknaden självmant rättar till bristerna. Nu är det dags att syna" säger Jan Fritsch på Finansinspektionen till Privata Affärer.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar