FI skärper kraven på aktieobligationer

Jonas Lindmark 2006-12-20 | 12:38
Facebook Twitter LinkedIn
Aktieobligationer säljs ofta som ett säkrare alternativ än aktiefonder och de första nio månaderna 2006 såldes de i Sverige för brutto nästan 38 miljarder kronor. Finansinspektionen (FI) har under hösten följt upp tidigare granskningar och tittat särskilt på en aktieindexobligation från var och en av bankerna Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. FI skriver i en rapport som publiceras i dag (20

06:19) att det fortfarande finns brister i informationen och därför skärper FI tillsyn och praxis. Skärpningen fokuserar på: att informationen om riskerna bör vara i balans med informationen om möjligheterna; att prospekten bör vara skrivna så att de är möjliga att förstå för vanliga konsumenter; att det bör finnas med översiktliga beskrivningar av de tillgångar som avkastningen beror av; att sättet som avkastningen beräknas bör beskrivas på ett konsumentvänligt sätt i prospektet.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar