Kapitalpensionen slopas

Jonas Lindmark 2007-02-02 | 10:32
Facebook Twitter LinkedIn
I går meddelade regeringen att kapitalpensionen (insättning utan avdragsrätt, lägre avkastningsskatt, uttag från 55 års ålder) slopas med verkan från och med idag, skriver Burenstam & Partners i ett nyhetsbrev. Från den 2 februari 2007 går det alltså inte att teckna några nya kapitalpensionsförsäkringar. Detta är än så länge bara regeringens förslag, men genom att regeringen har skickat en formell

skrivelse till riksdagen kommer riksdagen senare att kunna besluta att lagändringen ska gälla retroaktivt. Du som redan har sparande i kapitalpension berörs delvis. Avkastningsskatten kommer att fortsätta att vara den lägre på 15 % av statslåneräntan och kapitalpensionssparandet kommer att fortsätta att vara förmögenhetsskattefritt. Enligt Burenstam kommer det dock i princip inte att vara tillåtet att sättas in nya pengar i en befintlig kapitalpensionsförsäkring.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar