Didner & Gerge startar småbolagsfond

Jonas Lindmark 2009-01-02 | 10:02
Facebook Twitter LinkedIn
Didner & Gerge, det lilla fondbolaget i Uppsala, har under drygt 14 år förvaltat en enda fond. Tack vare att förvaltningen lyckades mycket bra under de första sex åren blev Didner & Gerge Aktiefond Sverige en av de populäraste vid det första PPM-valet hösten 2000. Nu har fondbolaget startat sin andra fond, Didner & Gerge Småbolag: ”Vi tycker att det behövs två personer per fond och det har tagit a

tt tid att hitta rätt team. Börsraset 2008 har både gjort det lättare att rekrytera och ökat chansen till bra resultat på 2-3 års sikt” säger Henrik Didner, en av de två grundarna. De två förvaltarna av den nya småbolagsfonden är Gustaf Setterblad som har varit anställd sedan sommaren 2004 och Adam Nyström som fram till årsskiftet var analytiker hos Carnegie. Förvaltningsavgiften är 1,4 procent per år och även Didner & Gerge Småbolag kommer att finnas med hos PPM.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar