Turbulensen i Robur är skadlig

Jonas Lindmark 2009-11-26 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Många förlorar på att Roburs sparkade VD Mats Lagerqvist omedelbart lämnar sina sju uppdrag i börsbolagens valberedningar, skriver DI. Till exempel deltar han i arbetet med att höja kompetensen hos ledamöterna i Ericssons styrelse och kutym är att alla ägarrepresentanter sitter kvar i valberedningarna stämmosäsongen ut. Att där byta till den tillfällige VD:n Peter Rydell drar ett löjets skimmer

över Sveriges största fondförvaltare, för som regionchef i Swedbank kan Rydell rimligen ingenting alls om hur arbetet i valberedningen i några av Stockholmsbörsens viktigaste bolag bör bedrivas. Om det var absolut tvunget att flytta på Mats Lagerqvist, så hade det näst bästa varit att fördela hans uppdrag på de personer som redan arbetar med ägarfrågor på Robur, anser DI.

Läs mer: Dagens Industri

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar