Arbetsgivare tar inte upp tjänstepensionen i lönesamtal

Jonas Lindmark 2011-04-07 | 12:53
Facebook Twitter LinkedIn

Bara 13 procent av arbetsgivarna tar alltid upp tjänstepensionen vid kring löner och förmåner med de anställda, enligt en GfK-undersökning betald av Collectum, tjänstemännens valcentral för tjänstepension. 19 procent svarade sällan och 45 procent svarade aldrig. "Arbetsgivarna missar möjligheten att använda tjänstepensionen som en konkurrensfördel både vid rekrytering och för att behålla kompetens" säger Jenny Jeppsson, informationschef på Collectum.
Under 2010 betalade företag i det privata näringslivet totalt 24 miljarder kronor i premier för privatanställda tjänstemän med ITP. GfK ställde i slutet av 2010 frågan "Brukar du ta upp tjänstepension när du genomför ett samtal kring lön och förmåner?" till 1088 arbetsgivare i det privata näringslivet.

Läs mer:

sk.com/se/pressroom/collectum_ab/pressrelease/view/ny-undersoekning-fler-aen-sex-av-tio-arbetsgivare-tar-inte-upp-tjaenstepensionen-i-loenesamtal-610651"> Collectum

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar