Straffavgift för SEB

Jonas Lindmark 2011-05-20 | 9:19
Facebook Twitter LinkedIn

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) har under åren 2005-2010 missat överträdelser i några av de över 400 fonder som har förvarats hos banken. SEB får därför en anmärkning från Finansinspektionen och straffavgift på 2 miljoner kronor. SEB har inte uppmärksammat överträdelser av både lag och fondbestämmelser i flera fonder som banken förvarat, trots kontroller av fonderna. FI anser att kvaliteten på SEB:s kontroller har varit bristfällig och banken får därför en anmärkning och en straffavgift på 2 miljoner kronor.

[i januari 2011 fick Swedbank och Handelsbanken av liknande skäl straffavgifter på 2,5 respektive 3,5 miljoner kronor för brister i deras uppdrag som förvaringsinstitut. Straffet för SEB är mindre trots att banken förvarar fler externa fonder, vilket visar att överträdel

serna har varit mindre allvarliga hos SEB. -JL]”

Läs mer: Finansinspektionen

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar