Ännu mer kompakta årsberättelser från SEB

Jonas Lindmark 2012-03-09 | 16:38
Facebook Twitter LinkedIn

SEB har idag offentliggjort fonderas årsrapporter på sajten och de är på väg att skickas ut till kunder som efterfrågat dem. En jämförelse med tidigare år visar att fondernas årsberättelse har blivit ännu mer kompakt och mindre lockande att läsa. Borta är foton på de ansvariga förvaltarna och de grundläggande nyckeltalen TER och TKA som visar fondernas totala kostnader. Istället har SEB ökat informationen om fondernas risktagande, bland annat med nya nyckeltal som derivatens hävstång och innehavens VaR.


[texten i förvaltningsberättelsen är nu med lika liten grad som det finstilta längst ned och bankens äldre kunder kan knappast läsa den utan förstoringsglas. SEB borde ge upp kampen att klämma in allt på en enda sida och låta årsberättelsen för varje fond få två sidor. –JL]

Läs mer: SEB Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar