Premiepensionen gör många till förlorare

Jonas Lindmark 2012-12-06 | 14:39
Facebook Twitter LinkedIn

SKPF, som representerar 150.000 pensionärer, upprepar på SvD Brännpunkt sitt krav att premiepensionssystemet ska avvecklas. Argumenten är som tidigare att avkastningen räknat sedan starten hösten 2000 har varit låg, att PPM ger alltför många fonder att välja på och att intresset att välja numera är lågt. Nytt är att SKPF har bekostat en Sifo-undersökning som visar att unga människor ofta saknar kunskap om premiepensionen och att få svarar att de vill behålla dagens premiepensionssystem.

[detta är en del av den politiska kampen mellan generationer i Sverige. Premiereserven är investeringar i värdepapper som finns kvar när nästa generation ska få ut sin pension, medan SKPF vill att pengarna istället används till att betala ut högre pensioner till dagens pensionärer. -JL]

Läs me

r: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar