Starkt stöd för flytträtt bland akademiker

Jonas Lindmark 2013-08-20 | 12:07
Facebook Twitter LinkedIn

Akademikerorganisationen SACO är i otakt med sina medlemmar när man avvisar livförsäkringsutredningens förslag till flytträtt, är Brummer & Partners slutsats baserat på en webundersökning med 545 akademiker 40-60 år gamla. 6 av 10 akademiker som har kollektivavtalad tjänstepension har aktivt valt förvaltare av sin tjänstepension. Lika många, 60 procent av de tillfrågade, säger att de skulle samla sina försäkringar på ett ställe om förslaget går igenom.

"En vanlig invändning mot flytträtt är spararens oförmåga att göra välinformerade val, men det motsägs av undersökningen. En klar majoritet har gjort ett aktivt val, och en lika stark majoritet skulle samla ihop sina försäkringar om det gick" säger Mats Langensjö hos Brummer.

Undersökningen genomfördes 31 maj - 10 juni av

Novus med webbaserade intervjuer med akademiker med minst 10 år på arbetsmarknaden som tackat ja till att regelbundet svara på frågor från Novus.

Läs mer: Brummer & Partners

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar