Ny organisation hos Didner & Gerge

Jonas Lindmark 2013-10-14 | 16:00
Facebook Twitter LinkedIn

De två grundarna av fondbolaget, Henrik Didner och Adam Gerge, kommer efter 19 år att trappa ned som förvaltare och lämna över ansvar för den dagliga förvaltningen till andra. Aktiefond Sverige kommer från och med 1 januari att förvaltas av Adam Nyström och Gustaf Setterblad, som förvaltat Småbolagsfonden sedan starten i december 2008. De ersätts av Jens Barnevik som idag förvaltar Didner & Gerge Global och av Johan Wallin som idag arbetar som analytiker. Henrik Andersson fortsätter som förvaltare av Globalfonden och får en ny kollega i Lars Johansson, som närmast kommer från Handelsbanken.
"I fortsättningen blir min och Adams viktigaste uppgift att värna vår unika förvaltarkultur, generera investeringsidéer och agera bollplank till samtliga förvaltare" säger Henrik Didner.

Läs me

r: Didner & Gerge Fonder

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar