Robur High Dividend flyttar till Sverige

Jonas Lindmark 2013-12-06 | 10:51
Facebook Twitter LinkedIn

Den 6 december 2013 slås den Luxemburgbaserade fonden Swedbank Robur Global High Dividend ihop med sin nya, Sverigeregistrerade motsvarighet som startade 25 november. Tack vare en mer kostnadseffektiv förvaltning och att vissa avgifter och skatter som belastar luxemburgregistrerade fonder försvinner, blir dock den årliga avgiften lägre i den svenska fonden. Flytten av fonden till Sverige genomförs fredagen den 6 december och medför enligt Swedbank inga kostnader för andelsägarna.
Den nya svenskregistrerade fonden har har samma inriktning på aktier i små och stora företag global som kan förväntas lämna en hög direktavkastning, vilket betyder att utdelningen ("dividend") i förhållande till aktiekursen är hög. Den har även samma förvaltare, Johan Eriksson och Hugo Lewné.

Läs mer:

href="//www.swedbankrobur.se/index.htm?contentid=CID_1264640"> Swedbank Robur

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar