DNB startar global hållbarhetsfond

Jonas Lindmark 2014-04-10 | 14:27
Facebook Twitter LinkedIn

Under april månad lanserar DNB sin andra fond med fokus på hållbarhet, som undviker bland annat bolag som utvinner fossila bränslen. DNB Global Hållbar ska opportunistiskt leta efter aktier som ger spararen god avkastning i kombination med hållbart ansvarstagande.

”Vattenbrist, fattigdom, snabb befolkningsökning, epidemisk fetma är bara några exempel på problem som på lång sikt kommer att behöva lösas. Vi tror att företag kommer att ha en nyckelroll i omställningen till en mer hållbar värld och att de som lyckas bäst med detta kommer att bli morgondagens vinnare och ge sina investerare en bättre avkastning. ” säger Pär Löfving, hållbarhetsanalytiker och en av de två förvaltarna.

DNB Global Hållbar förvaltas även av "Årets stjärnförvaltare" i kategorin Filip Boman. Årli

g avgift beräknas bli 1,55 procent per år.

[tänkvärt är att Swedbank startade en fond med samma inriktning 2007. Förvaltningen av den misslyckades rejält, andelskursen mer än halverades innan Swedbank Effektiva Världen lades ned i november 2013. -JL]

Läs mer: DNB Sverige

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar