Tipsa FI – bidra till en bättre finansmarknad

Jonas Lindmark 2014-10-01 | 10:08
Facebook Twitter LinkedIn

Den nya enheten Konsument på Finansinspektionen (FI) ber allmänheten om hjälp med tips på brister i hur företag följer lagar och regler. Särskilt vill de ha information som pekar på systematiska fel, fel som kan drabba fler kunder.

Enklast är att skicka mejl eller brev där du beskriver händelseförloppet och vad du anser har varit felaktigt. Bifoga dokument som kompletterar din beskrivning. FI lovar att svara på alla tips.

FI kommer dock inte att driva det enskilda fallet vidare, men kan starta ett tillsynsärende som kan leda till straffavgifter eller indragna tillstånd för företaget. För att driva det enskilda fallet hänvisar FI till företagets klagomålshantering, allmänna reklamationsnämnden och Konsumenternas Bank och Finansbyrå. På Finansinspektionens hemsida finns

en lista med kontaktadresser.

Läs mer: Finansinspektionen

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar