Jämför tjänstepensioner på ett enda ställe

Jonas Lindmark 2014-10-09 | 10:28
Facebook Twitter LinkedIn

Konsumenternas Försäkringsbyrå lanserar Pensionsguiden, för att hjälpa svenska folket välja tjänstepensionssparande. Guiden är en webbtjänst med jämförelser som visar skillnaderna mellan de alternativ som går att välja inom de fem stora kollektivavtalsområdena. De tjänstepensionsavtal som är med är Avtalspension SAF-LO (privatanställda arbetare), ITP 1/ITP 2 (privatanställda tjänstemän), KAP-KL (kommun- och landstingsanställda), PA 03 (statligt anställda) samt PA-KFS 09 (anställda inom kommunala företag).

"Vi hoppas att Pensionsguiden ska göra det lättare för konsumenterna att göra rationella val för sin tjänstepension. I guiden finns exempelvis två beräkningsfunktioner som på ett tydligt sätt visar storleken på avgifter och kostnaden för efterlevandeskydd" säger Marcus Lindeni

us, ekonom på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Läs mer: Konsumenternas Försäkringsbyrå

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar