Filip Weintraub tillbaka till Skagen

Jonas Lindmark 2014-11-11 | 14:29
Facebook Twitter LinkedIn

Skagens Fonder genomför flera förändringar av förvaltningen under 2015. Mest oväntat är att Filip Weintraub återvänder till det norska fondbolaget efter fyra år med Labrusca Family Office och tar därifrån med sig Jonas Edholm. De kommer i januari att starta en ny global fond med en koncentrerad portfölj av långsiktiga aktieinvesteringar.

Harald Espedal slutar som VD för Skagen den 1 januari 2015 och efterträds av Leif Ola Rød, som är chef för SKAGENs avdelning för Affärsstöd och Compliance. Kristian Falnes slutar som förvaltare av Skagen Global och efterträds av Knut Gezelius, som är idag är en av fondens portföljförvaltare. Knut Harald Nilsson tar också ett steg uppåt och blir tillsammanas med Kristoffer Stensrud huvudförvaltare för den globala tillväxtmarknadsfonden SKAGEN K

on-Tiki.

Läs mer: Skagen Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar