Fondbetyg till salu

Jonas Lindmark 2015-02-10 | 10:49
Facebook Twitter LinkedIn

Söderberg & Partners erbjuder fondförsäkringsbolag att betala för att få bättre betyg på sina fondsortiment, avslöjar nyhetsbrevet Pensionsnyheterna. Hittills har de som har sortiment med tillräckligt bra historik får "grönt ljus", medan fondförsäkringsbolag som har fonder med sämre historiska prestationer har fått "gult ljus" eller "rött ljus". Nu börjar Söderbergs erbjuda försäkringsbolagen en möjlighet att höja betygen från gult till grönt genom att teckna ett avtal där Söderbergs kunder får en garanti att om fondsortimentet första året inte presterar tillräckligt bra för att få högsta betyg grönt så kommer fondförsäkringsbolaget att kompensera genom att sänka försäkringsavgiften under år två motsvarande 2/3 av skillnaden.
Pensionsnyheterna kritiserar att fondförsäkringsbolagen f

år möjlighet att köpa sig ett betyg som de inte gjort sig förtjänt av, skriver Placera Nu. Ett annat problem är att människor som inte är kunder via Söderberg blir vilseledda av betyget "grönt ljus" eftersom garantin inte gäller dem.

Läs mer: Placera Nu

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar