Swedbank hotar att stämma sina fondkunder

Jonas Lindmark 2015-02-23 | 11:54
Facebook Twitter LinkedIn

Nästa steg är domstolsförfarande, om Swedbanks skulle förlora Aktiespararnas grupptalan vid Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) med begäran om att Swedbank Robur ska betala 7 miljarder kronor. Det sa Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström i Ekots Lördagsintervju och påpekandet upprepas i ett pressmeddelande:

"Aktiespararna har tyvärr inte varit tydliga med vad deras grupptalan kan få för konsekvenser. Om ARN väljer att ta upp frågan och det visar sig att de har en annan uppfattning än Swedbank Robur är ett domstolsförfarande den enda vägen att gå för att få saken prövad. Vi vill inte att en sådan olycklig situation ska uppstå. Med det är viktigt att förstå att det kan bli resultatet av Aktiespararnas agerande. Att Carl Rosén, VD i Aktiespararna, i ett uttalande likställer

ett domstolsförfarande med maffiametoder är absurt. Att kunna få sin sak prövad i domstol är fullständigt normalt" säger Cecilia Hernqvist, kommunikationsdirektör på Swedbank.

Läs mer: Swedbank

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar