Lurade PPM-sparare lämnas i sticket

Jonas Lindmark 2015-03-04 | 9:01
Facebook Twitter LinkedIn

Pensionsmyndigheten har inte agerat för att minska skadan som drabbat 13.000 PPM-sparare efter att en försäkringsförmedlare i juli 2013 med grov urkundsförfalskning flyttade 2,1 miljarder kronor från aktiefonden Inside Active Global till räntefonden Optimus High Yield, skriver Insiderfonders VD Erik Lidén på SvD Brännpunkt.
Han anser att Pensionsmyndigheten inte tagit sitt ansvar, eftersom myndigheten först i över ett år passivt inväntade Ekobrottsmyndighetens utredning och sedan väntade ytterligare sex månader med att informera de drabbade brottsoffren. Erik Lidén skriver att den totala skadan uppgår till flera hundra miljoner kronor och att skadan kan förväntas bli större i framtiden, samt att Pensionsmyndigheten måste säkerställa att de tusentals drabbade antingen bekräftar att

de redan har den fond de själva valt eller får hjälp att göra ett nytt aktivt val.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar