Öhman förvärvar DNB:s svenska fondförvaltning

Jonas Lindmark 2015-08-31 | 10:02
Facebook Twitter LinkedIn

Kapitalförvaltaren Öhman förvärvar DNB:s svenska fond- och kapitalförvaltningsverksamhet och fördubblar sitt förvaltade kapital från 39 miljarder kronor till 80 miljarder kronor. DNB har 18 fonder registrerade i Sverige med tillsammans 28 miljarder kronor i förvaltat kapital per 31 juli.
Överlåtelsen innebär att både kundavtal och personal tas över av Öhman. Cirka 30 anställda berörs av affären och de flyttar till ett företag med fond- och kapitalförvaltning som sin kärnverksamhet. Inga andra av DNB:s verksamheter i Sverige berörs.

När DNB i januari 2002 betalade 3,2 miljarder kronor för att ta över de anställda inom Skandias kapitalförvaltning och varumärket "Carlson", så var det 220 anställda som bytte arbetsgivare. Då ingick dock även förvaltningen av bland annat Skandi

a Livs kapital, fonder som tillhör Skandia Fonder och fonder registrerade utomlands.

Läs mer: Öhman

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar