Fidelity vinner flera prestigefulla priser i Norden

Jonas Lindmark 2016-03-10 | 11:21
Facebook Twitter LinkedIn

Fidelity tog hem 5 av 6 övergripande priser för sitt sortiment av fonder, när Morningstar den här veckan delade ut priser till bästa fondbolag i Oslo och Helsingfors baserat på prestationerna totalt sett under 2015 samt de senaste fem åren. Fidelity var bäst bland fondföretag med försäljning till småsparare i Norge i de breda kategorierna aktiefonder och blandfonder.

Ännu starkare var prestationen i förhållande till konkurrenterna i Finland. Där fick Fidelity i år alla tre övergripande "Fund Company Award", både för aktiefonder, obligationsfonder och blandfonder. I Sverige har Morningstar fram till i år istället delat ut "Årets stjärnförvaltare" tillsammans med Dagens Industri. Men troligen kommer Morningstar nästa år att även i Sverige ge samma typ av utmärkelse som i de andr

a nordiska länderna.

Läs mer: Fidelity

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar